waddenzee wieringen beeldhouwer waddenzee wieringen waddenzee wieringen waddenzee wieringen waddenzee wieringen

Nieuws

Maart 2017- Op 88-jarige leeftijd is in het Rosa Spier Huis te Laren, de in Haarlem geboren en getogen beeldhouwer, Theo Mulder overleden. Dit heeft zijn familie bekend gemaakt.Beeldhouwer Theo Mulder speelt een belangrijke rol in de documentaire MEESTV, Hoe de koolmees mij gelukkig maakt. De film van Tijs Tinbergen en Jan Musch is onlangs op het Nederlands Film Festival bekroond als beste korte documentaire van 2014.

MeesTV, hoe de koolmees mij gelukkig maakt is een film over de erfelijke liefde voor de koolmees. In navolging van zijn vader Luuk koestert Tijs Tinbergen zijn fascinatie voor de mees die hij via ingebouwde cameraatjes in nestkasten bespiedt. De documentaire kwam tot stand met financiële steun van het Mediafonds. Filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen wonnen in 2009 een Gouden Kalf voor de film Rotvos.

Tijs Tinbergen heeft de liefde voor de koolmees geërfd van zijn vader, bioloog Luuk Tinbergen. In zijn huis op drie hoog in Amsterdam hangt hij nestkasten op met ingebouwde cameraatjes. Op een monitor in de slaapkamer bespiedt hij de mezenfamilie. Dat doet hij ook in een nestkastje bij zijn vriend Theo Mulder aan de Normerweg. Met vrolijke zelfspot vastgelegd ontvouwt zich een passie voor een hoogst natuurlijk fenomeen.
De korte documentaire, die eerder op televisie te zien is geweest, ontving onlangs een Gouden Kalf.


81013  (ingezonden via de mail)

Beste vrienden en bekenden van Theo Mulder,
Onze vader, beeldhouwer Theo Mulder (Mul), woont en werkt al veertig jaar op zijn boerderij bij Hippolytushoef op Wieringen. Mul zonder zijn boerderijtje aan de Waddenzeedijk is niet goed voor te stellen. Toch moeten onze vader en zijn vrouw Margriet uitzien naar een andere woning omdat zij de hypotheeklasten niet langer kunnen opbrengen. Ze hebben daarom besloten zich in te schrijven in het Rosa Spierhuis, het verzorghuis voor oudere kunstenaars in Laren.

Het zal nog minstens een jaar duren voordat Mul en Margriet hun nieuwe woning kunnen betrekken. Om die periode te overbruggen moeten zij veel geld betalen aan de bank. Daarom organiseren wij een actie en roepen zoveel mogelijk mensen op een beeld van onze vader te kopen.

Op deze website kunt u zien welke beelden allemaal te koop zijn. Voor elke beurs is er wat te vinden. Door een beeld te kopen dient u een dubbel doel: u verwerft niet alleen een bronzen kunstwerk maar helpt ook om onze hoogbejaarde vader en zijn vrouw om op een waardige wijze afscheid te kunnen nemen van hun geliefde plek. Veel dank!

Stuur dit bericht gerust door aan andere mensen van wie je denkt dat ze belangstelling hebben.

De kinderen van Theo Mulder: Floris, Laurien, Suzanne en Gijs.


150813  De galerie is weer up-to-date. Op veler verzoek nu ook het beeldje ’Het orgeltje van Oosterland’ in de verkoop. Verder zijn ’Katje’, ’Jacob Pronk’ en de kleine versie van ’Vechtende kalkoenen’ nu toegevoegd.


090813  Vanaf nu ook enkele bronzen penningen in de galerie te bezichtigen en te koop. o.a. ’Aktaion en Artemis’, ’Tobias en de Engel’, ’De standvastige tinnen soldaat’, en ’Kuise Suzanna’.


120513  Nog t/m de 16e juni te bekijken de tentoonstelling ’De Kroon en Hollands Kroon’ in Joods werkdorp Slootdorp. Twee van mijn beelden in koninklijk bezit.


100513  De site is in de lucht!Theo Mulder
Beeldhouwer

Contact en informatie

Theo Mulder
Normerweg 1 1777 JL Hippolytushoef