waddenzee wieringen beeldhouwer waddenzee wieringen waddenzee wieringen waddenzee wieringen waddenzee wieringen

Theo Mulder (1928-2017) heeft meer dan 60 jaar gewerkt aan een breed en veelzijdig oeuvre: monumentaal werk in opdracht, kleinere beeldjes, penningen, reliëfs, mozaïeken en spontaan werk. De hechte vriendschap met Mari Andriessen (Haarlem 1897 - 1979) is van groot belang geweest bij zijn ontwikkeling als beeldhouwer.


Theo Mulder, beeldhouwer (1928-2017)

Opleiding, Rijksacademie te Amsterdam bij professor Esser.

Theo Mulder heeft meer dan 60 jaar gewerkt aan een breed en veelzijdig oeuvre: monumentaal werk in opdracht, kleinere beeldjes, penningen, reliëfs, mozaïeken en spontaan werk. De hechte vriendschap met Mari Andriessen (Haarlem 1897 - 1979) is van groot belang geweest bij zijn ontwikkeling als beeldhouwer.

Werk van Mulder is o.a. te zien in Haarlem, Velsen, Haarlemmermeer, Anna-Paulowna, Alkmaar, Den Helder, Utrecht en Den Burg. Het gemeentebestuur van Wieringen liet in 2009 een routebeschrijving maken langs de beelden die Theo Mulder daar heeft gemaakt.

In 2001 maakten de cineasten Musch en Tinbergen de documentaire 'Mul'. Regisseur Tinbergen filmde Mulder en diens nooit aflatende liefde voor de rotgans. Met oog voor detail, en voor het leven van de rotgans, laten zij zien hoe zowel de kunstenaar als de rotgans de nodige sporen op Wieringen hebben achtergelaten.

In 2008 verschijnt naar aanleiding van Theo Mulder zijn tachtigste verjaardag het boek 'Theo Mulder, beeldhouwer'. In het boek worden de artistieke uitgangspunten van Mulder toegelicht en zijn plaats in de Nederlandse beeldhouwkunst.

Theo Mulder
Beeldhouwer

Contact en informatie

Theo Mulder
Normerweg 1 1777 JL Hippolytushoef